Аврамова: С тръгването на тол-системата, ще оправят и четвъртокласните пътища

20:10, 12 фев 19 25 833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като тол-системата заработи, в бюджета на пътната агенция ще остават средства и за ремонт на четвъртокласните пътища, увери днес министърът на регионалното развитие и благоустройствата Петя Аврамова, цитирана от агенция "Фокус". Тя държа реч пред форума "Европейски, национални и местни приоритети", който се провежда в рамките на 32-рото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

Аврамова припомни, че тол-системата, която предвижда камионите и автобусите за заплащат сума за ползване на пътищата според изминалото разстояние, ще заработи от 16 август. При това положение повече пари за ремонтги на пътища се очаквали през 2020 година.

Министър Аврамова посочи, че въпреки завишените приходи, няма как от парите от винетки и тол-такса да се отпускат средства на общините, каквото искане има от НСОРБ. Тя поясни, че законът дава възможност тези средства да се дават само за републикански пътища, но не и за общински. "Аз и АПИ твърдо стоим зад искането на общините да имат повече средства за пътищата и този диалог трябва да продължи", допълни министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама