Президентът на Чили: На Мадуро му остават броени дни на власт

14:10, 13 фев 19 / Свят 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На президента на Венецуела Николас Мадуро му остават броени дни на власт е мнението на президента на Чили Себастиан Пинера, съобщи БГНЕС.

„На диктатурата на Мадуро ѝ остават броени дни. Народът на Венецуела откри пътя към свободата и демокрацията с мъжество и радост. Сега той е длъжен да се придвижва към свободна, процъфтяваща страна, живееща в мир. Всички демократи по света споделят тази радост“, написа Пинера в Twitter. В началото на февруари и президентът на Колумбия Иван Дуке изрази мнение, че времето на Мадуро на власт във Венецуела изтича.

Припомняме, че в латино-американската страна на 12-ти февруари се проведе многолюдна публична подкрепа за оказваната на страната хуманитарна помощ от различни чужди държави. Председателят на парламента Хуан Гуайдо на 23-ти януари се обяви за временен президент.

САЩ и редица други страни признаха Гуайдо и изискаха от Мадуро, чието избиране смятат за незаконно, да не допуска силови действия против опозицията.

Русия, Китай и редица други страни пък застанаха в подкрепа на Мадуро.Той самия смята себе си за конституционно избран президент, а Гуайдо - за „марионетка на САЩ“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама