Шефът на магьосниците Доменико Данте идва у нас

20:40, 13 фев 19 / Любопитно 25 1332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Международната федерация на магичните общества Доменико Данте пристига в България за осмото издание на фестивала „Златна котка“. То ще се проведе в последните три дни на март в града на хумора и сатирата Габрово.
Под зоркия поглед на Данте ще се развихри магия на световно ниво, като директно от Лас Вегас у нас пристига шок илюзионистът Дан Спери. Той ще извади от цилиндъра си какви ли не изненади и, разбира се, запазената си марка - „номер с гълъбите“. Със самочувствието на един от най-запомнящите се участници от „The Illusionist“ (посетиха България за седем спектакъла преди месец, но без Спери) той ще събере погледите с визията си ала Мерилин Менсън и ще докаже, защо на едва 33 години е един от най-актуалните в бранша, а наградите му не се събират по рафтовете в дома му.
На най-голямото събитие за магия, фокуси и илюзия на Балканите ще гостува и „фокусникът на фокусниците“ Майкъл Амар, който за пръв път стъпва в Източна Европа заради „Златна котка 2019“. Той е гуруто на модерните илюзионисти и първият, който дръзва да издаде тайните на професионалните магьосници в демонстративни видеоклипове. Освен че ще покаже уменията си, Майкъл Амар ще бъде и лектор в специализирания семинар, предхождаш галавечерта на 31 март. На нея ще се изяви и балканската гордост Игор Трифунов. Манипулаторът от Сърбия се гордее с четвърто място от световното първенство за фокуси и илюзия, организирано от авторитетната The International Federation of Magic Societies.


Фестивалът стартира на 29 март с поредица семинари. „Тази година имаме рекорд по посещение от чужбина“, разказа Дани Белев, президент на организаторите Quick Hands Project, член на FISM от една година. Фокусници от Гърция, Македония, Румъния, Хърватия и Ирландия са запазили места за специализираните семинари. Магичната среща има и състезателен характер, като най-добрите магьосници получават статуетката „Златна котка“, която всъщност е сребърна, защото „организаторите са от Габрово“, и е дело на скулптора Георги Балабанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама