Шофьорите в градския транспорт на София са в стачна готовност

18:10, 13 фев 19 / Общество 25 468 Topnovini
1

Шофьорите в градския транспорт на София са в стачна готовност според председателя на групата на общинските съветници от БСП Калоян Паргов. Те са недоволни от условията на труд, разписанията и извънредната работа.

С Паргов вчера са се срещнали 20 души, представители на шофьорите. Той ги призова да разкажат в комисията по транспорт към НС за проблемите си. "Всички тези шофьори, които носят жълти жилетки в момента, които са поставили надписа "Протест", а от тази сутрин са предупредени да не го правят, да дойдат тук, да ги видят, да заявят това и да се направи една дискусия", каза Паргов.

Кметът Йорданка Фандъкова призна, че има проблеми, които обаче се решават. "Извънредният труд се заплаща добре. По думите на шофьорите, проблемите са много, но решенията трябва да се взимат отговорно. Подобно действие, което БСП в момента извършва, означава София да бъде блокирана и хората да няма как да стигнат до работата си. Ако това е целта, нека хората да го знаят", коментира кметицата.

След катастрофа в края на миналата седмица стана ясно, че има водачи, които работят със седмици без почивка. Според директорите на дружествата основа причина за извънредния труд е липсата на достатъчно кадри в системата. Инспекцията по труда започна проверка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани