Официално: Васил Божков е новият собственик на "Левски"

18:25, 13 фев 19 / Спорт 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Васил Божков официално става собственик на "Левски". Новината бе съобщена от пресслужбата на "Нове холдинг". Бизнесменът сменя Спас Русев като собственик на 26-кратния шампион на България.


Ето какво се казва в прессъобщението до медиите:

Уважаеми спортни привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес и въпросите, свързани с промяната в управлението на ПФК „Левски“, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол.

„Левски“ е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво.

Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат.

Пресцентър
„НОВЕ АД Холдинг“

Васил Божков, известен сред обществото предимно с хазартния си бизнес, вече е имал общо със спорта. Той оглавяваше федерациите по стрелба и шахмат. Акцентът в "спортната" биография на бизнесмена е управлението на ЦСКА.

Божков придоби клуба от "Българска армия" през 1999 г. от Любослав Пенев и го ръководи до 2006 г., когато продаде акциите си на индиеца Прамод Митал. Според официалните данни разходите на клуба за това време са били малко над 40 млн. лева, а приходите са били около 33 милиона.

След това той продължи да е част от футбола и спорта чрез свързвани с него хазартни компании. "Еврофутбол" продължава да е ексклузивен партньор на БФС, а "Ефбет" спонсорира голяма част от спортните клубове в България.

В момента "Ефбет" и "Еврофутбол" са спонсори на втородивизионния "ЦСКА 1948", който преди три години тръгна от най-ниското ниво в опит да бъде припознат като приемник на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама