Автобусните превозвачи обсъждат проблемите в бранша с Желязков и Горанов

08:30, 14 фев 19 / Политика 25 640 Шрифт:
Topnovini

Автобусните превозвачи ще обсъдят с министрите на транспорта Росен Желязков и на финансите Владислав Горанов мерки за решаване на проблемите в бранша. Сред една от идеите е регистрация на фирмите по ДДС, независимо от оборота.

"Очакваме да направим втора крачка, след като миналата седмица постигнахе съгласие да започнем работа в оперативни групи, тоест начин, по който да намерим решение на основни проблеми - нерегламентирани превози, субсидиране и компенсиране на обществения превоз на пътници, особено в малките региони, начини на възлагане чрез обществени поръчки или концесионни. По различните теми различни ще бъдат решенията, но в този случай ние не сме от различни страни на барикадата", каза Петър Захариев - председател на Сдружението на автобусите превозвачи, обясни очакванията на бранша и основните затруднения в работата.

От Конфедерацията на автобусните превозвачи обявиха, че от днешната среща ще зависи дали в понеделник ще се състои обявения от превозвачите протест заради нерешените проблеми в сектора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама