Дете на антиваксъри се сложи всички ваксини при навършване на пълнолетие

09:50, 14 фев 19 / Свят 25 1833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишният Итън Линденбергер от Охайо отпразнува своето пълнолетие като си направи всички ваксини, които през годините не са му били поставяни. Новината обиколи американските медии, след като стана ясно, че в щата Вашингтон има епидемия от морбили.

Майката на момчето Джил Уилър не ваксинирала сина си, след като разбрала, че е възможно да се откажеш от задължителната имунизация. Итън има братя и сестри на възрасти 16, 14, 5 и 2 години, които също не са ваксинирани. 16-годишното дете от семейството също иска да се ваксинира, но тъй като е непълнолетно, не може да направи това без съгласието на родителите си.

След като Итън взима решението да се ваксинира, се обръща към потребителите в “Редит”, за да разбере къде трябва да отиде, за да си направи ваксините. В интервю за американски медии момчето каза, че се притеснява най-много за 2-годишната си сестра.

“Къса ми се сърцето като се замисля, че може да се разболее от морбили”, коментира той.

В интервюто Итън обясни също какво е мнението на родителите му за ваксините. “Родителите ми смятат, че ваксините са някакъв правителствен заговор. Това е глупаво и съм имал безбройни скандали с тях на тази тема. Заради техните вярвания аз никога не съм бил ваксиниран – един бог знае как съм останал жив”, коментира момчето.

Майката на Итън коментира, че възприема неговото решение да си постави всички изпуснати ваксини като “шамар в лицето”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама