Известни личности загубиха милиони последователи в Instagram

19:30, 14 фев 19 / Любопитно 25 1104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската социална мрежа Instagram е установила странна нередност, заради която доста знаменитости загубиха милиони свои последователи за една нощ, предаде БТА. Към момента се работи по отстраняването на повредата.

Акаунтите на риалити звездата Ким Кардашиян и сестра й Кайли Дженър, както и на певиците Кейти Пери и Ариана Гранде, намаляха с милиони последователи. Пострада и акаунтът на канадския певец Джъстин Бийбър. 

В сряда Instagram заяви, че извършва разследване и че знае какво причинява загубата на милиони последователи в най-популярните акаунти.

Ариана Гранде се оплака, че в нощта в понеделник срещу вторник е загубила около три милиона свои последователи. Следящите Джъстин Бийбър и Ким Кардашиян в мрежата са намалели съответно с 1,9 и 1,7 милиона. Последователите на Селена Гомес и Кайли Дженър са станали с два милиона по-малко. 

Популярните Джеймс Чарлз и Зак Клейтън също казаха, че са загубили доста фенове. 
Изказаха се предположения, че намаляването е станало вследствие на прочистването на сайта от паразитни акаунти. Социалните платформи редовно прочистват своите данни. 

Когато през лятото на 2018 г. Twitter прочисти натрупаните паразитни страници, много звезди и влиятелни личности също загубиха милиони последователи.

Не е ясно колко потребители са засегнати от проблема. Досега са възстановени само някои акаунти. 

Instagram въведе опцията "За този акаунт", която помага за откриване на фалшиви сметки. С нея може да се провери от коя страна е индивидът и кога се е включил в Instagram. Може да се види и какви реклами излизат на неговия екран и как е променял потребителското си име и други подробности. Социалната мрежа ще въведе и по-строги изисквания за идентификация, като въвеждане на истинско име или данни на юридическо лице.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама