ВМРО представи програма за образована раждаемост

12:10, 15 фев 19 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет внасят доклад, който предвижда отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаването на раждаемостта и отглеждането на децата на територията на Столична община, съобщи БГНЕС.

Предложението предвижда за първо дете помощта за семейството да е в размер на 200 лева, за второ – 500 лева, за трето – 1300 лева. Условието е родителите да имат завършено средно образование, но за висока степен на образованост еднократната помощ е в по-голям размер.

На брифинг в парламента общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера обясни, че програмата е израз на политическата воля на партията му да подпомага отговорната раждаемост в София. „В последните месеци много се говори за рестриктивни мерки, свързани с наличието на определени групи от населението, които използват децата буквално като стока“, обясни той и допълни, че програмата цели да подпомогне младите и отговорни семейства.

Като критерии патриотите са заложили минимум придобито средно образование и постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община. За постоянен адрес се предвижда 2 години уседналост преди раждането на детето, а за настоя адрес – три години. Родителите с образователна степен „Бакалавър“ или „Магистър“ ще взимат по-голям размер от помощта, а за второ и трето дете сумите съответно нарастват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама