Брад Пит ще съпродуцира документален филм за Крис Корнел

15:20, 15 фев 19 / Любопитно 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов документален филм за вокалиста на „Саундгардън” и „Аудиослейв” Крис Корнел. Копродуценти ще бъдат съпругата на музиканта Вики Корнел, актьорът Брад Пит и режисьорът Питър Берг, пише сп. „Варайъти”.

Продуцентската компания на Берг „Film 45” ще стои зад филма, който ще разказва историята на Корнел и неговата музика. Предстои да бъдат оповестени повече подробности за проекта.

Припомняме, че преди дни музикантът получи посмъртно награда „Грами” в раздела рок музика. Композицията „When Bad Does Good” на Корнел победи в категорията най-добро рок изпълнение. Семейството му присъства на церемонията, а дъщерята и синът на Корнел излязоха на сцената, за да приемат наградата.

В интервю за сп. „Роулинг Стоун” Вики Корнел разказа, че след внезапната смърт на съпруга си е вложила цялата си енергия да сподели музиката и наследството му с феновете по целия свят. Ето защо не е учудваща появата на документалния филм.

Крис Корнел се самоуби през май 2017 г. в хотелската си стая след участие на „Саундгардън” в Детройт. Той беше един от характерните гласове на гръндж движението от 90-ге години на миналия век. Номиниран е 16 пъти за "Грами", включително два пъти посмъртно. Приживе той завоюва два „златни грамофона”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама