Митьо Очите вече е в София

21:05, 15 фев 19 25 1513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Димитър Желязков - Митьо Очите, бе доведен в България с редовен полет от Истанбул снощи. Това става половин година след задържането му от турските власти по искане на българската прокуратура заради задочно обвинение като ръководител на организирана престъпна група за наркотрафик, палежи и рекет.

Веднага след кацането той бе отведен в ареста на Националната следствена служба под полицейска охрана, предаде БНР.

Според заместник-главния прокурор Иван Гешев, Желязков може да се изправи пред Специализирания съд още утре. Тогава може да стане ясно дали срещу него ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения и дали ще остане в ареста за постоянно.

През август миналата година спецпрокуратурата проведе акция в бургаския край срещу предполагаема престъпна група с лидер Митьо Очите. Задържани бяха 19 души.

Митьо Очите беше пипнат по-късно в луксозен хотел в Истанбул заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За кратко бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун, който е бил с тях. Срещу Бенчо Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина.

Заради скандала Бенчев беше освободен от заместник-председателския пост в Бургаския общински съвет. Преди това БСП го изключи от групата си.

Бенчо Бенчев обяви, че случайно са се видели с Желязков в Гърция, при което поел ангажимент да го превози до Истанбул, защото бил болен и имал нужда от лечение. По време на скандала Бенчев обяви, че е финансирал левицата, но партийният лидер Корнелия Нинова отрече подобна информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама