Тези билки и храни ще елиминират неприятните миризми от тялото Ви моментално

18:20, 16 фев 19 25 1338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обилното потене винаги ни кара да се притесняваме и да се червим, а някои храни и напитки, като доматите, зелето и кафето, засилват миризмата и ситуацията става още по-неприятна. Има някои билки и храни обаче, които могат да минимизират миризмата и потенето. Вместо да прибягвате към разни препарати, пробвайте първо тези напълно натурални методи за справяне с неприятната миризма.

1. Кокосово масло   Кокосовото масло е един от най-ефективните продукти за справяне с неприятната миризма, защото има антибактериални свойства, които намаляват размножаването на бактериите, докато лауриновата киселина унищожава миризмата. Разбира се, самото потене няма да изчезне. Нанасяйте кокосовото масло 1-2 пъти на ден след взимането на душ. Имайте предвид, че му трябва време да попие.

2. Лимони и други цитрусови плодове   Антисептичните свойства на лимона елиминират не само миризмата на подмишниците, но и се справят с лошия дъх. Пийте по чаша вода с лимонов сок всяка сутрин (стига стомахът ви да не е много чувствителен), за да се справите с неприятната миризма. Друг вариант е да изстискате половин лимон и да намажете подмишниците или краката, изчакайте сокът да изсъхне и се изкъпете.

3. Семена от сминдух    Семената на това растение действат като антиоксидант. Те не само премахват токсините от тялото, но и предотвратяват разпространението на инфекции, които причиняват лоша миризма. За да получите желания резултат, сложете 1 ч.л. семена във вряла вода и ги оставете да се запарят. Може да изпиете течността след 6-8 часа. Семената могат да се добавят и към обичайната ви чаша чай.

4. Листа от дървото ним   Нимът, познат още като Azadirachta indica, е много ценно дърво, смятано дори за свещено. Листата му се използват от вековете в аюрведичната медицина. Те имат противогъбично, антибактериално и антисептично действие. Благодарение на това нимът спомага за унищожаването на бактериите и токсините, които причиняват неприятни миризми, и в същото време намалява изпотяването. Можете да го използвате по същия начин, по който се използват и семената от сминдух. Сварете листата от ним, докато станат съвсем меки, почти на каша, изчакайте да изстинат и ги поставете на подмишниците. Оставете ги за няколко минути и след това си вземете душ. Правете го 3 пъти седмично за по-добър резултат.

5. Сок от житна трева   Сокът от житна трева съдържа голямо количество протеини, витамин С, В12, В6 и фолиева киселина. Освен това е мощен естествен антиоксидант. Житната трева се предлага прясна, на таблетки и на прах.

6. Магданоз   Магданозът е популярно средство за лечение на неприятна миризма. Високото съдържание на хлорофил и свежият му аромат му придават парфюмиращ ефект. Тази билка почиства тялото и се бори с бактериите, които причиняват неприятна миризма. Проучванията показват, че магданозът успешно унищожава серните съединения. Така че по-често слагайте магданоз в салатата и ястията ви.

7. Градински чай   Градинският чай съдържа флавоноиди, като апигенин, диосметин и лутеолин, както и витамини, фитонциди и други съединения. Градинският чай има различни лечебни свойства, като диуретично, противовъзпалително, антибактериално и холеретично (т.е. стимулира отделянето на жлъчка). Листата и цветовете на това растение могат да намалят изпотяването. Те могат да се използват в запарки и отвари, да се пуснат във ваната или да се прилагат върху тялото.

8. Мента   Ментата има успокояващо действие. Тази билка намалява броя на импулсите към потните жлези, заради което тялото отделя по-малко секреция. Мента може да се използва прясна, сушена или като етерично масло. Когато се използва локално, има противовъзпалителен ефект и придава на тялото приятен аромат.

9. Канела   Добавянето на канела към храната е чудесен навик. Тя е известен със способността си да елиминира лошия дъх. Ако се консумира ежедневно, започва да влияе и на миризмата на тялото и ви помага да се отървете от обилното изпотяване.

10. Зелен чай   Зеленият чай съдържа органични киселини и танин. Ето защо, точно като градинския чай, спомага за борбата с прекомерното изпотяване и предотвратяват развитието на бактериите. Помага при лош дъх и при неприятна миризма на краката и тялото. Пийте зелен чай всеки ден, за да получите по-добър резултат. Освен намаляване на изпотяването, този чай има благоприятен ефект върху метаболизма и е полезен за онези, които искат да отслабнат или да поддържат форма.

11. Розмарин   Розмаринът спира растежа на бактериите, които причиняват неприятна миризма. Съдържа хлорофил и ментол, които имат парфюмиращ ефект. Липсата на цинк в организма причинява прекомерно изпотяване. Тъй като розмаринът съдържа цинк, той ще елиминира и този проблем. Можете да си вземете вана с розмарин или да разредите няколко капки етерично масло в 100 мл вода и с получения разтвор да измиете подмишниците.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама