Размирици по време на протестите на "жълтите жилетки" в Париж

17:02, 16 фев 19 / Свят 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицейски служители използваха сълзотворен газ срещу агресивните протестиращи от движението „жълти жилетки“ в Париж.

До последния момент демонстрацията се проведе сравнително спокойно, въпреки че някои участници хвърляха малки експлозиви в алеите и точно на тротоара по посока на пътуването. Също така в ръцете на младите хора в маски често се срещаха факли и бомбички. Пазителите на реда от време на време проникваха в колоната, но не за да задържат някого, а да насочат потока в правилната посока.

Друг протест, планиран за днес, се организира срещу антисемитските вандалски прояви от последните няколко седмици, които предизвикаха безпокойство в цялата страна.

Участниците скандират цитати срещу президента и полицията, както и плакати с различни лозунги: от призиви за референдум по гражданска инициатива за пряко гласуване на правителствени въпроси до оставката на президента и довеждане до отговорност на ръководството на МВР за използване на опасни специални средства при потушаване на бунтове. На един от големите плакати, разпръснати от участниците в акцията, бе отправен апел за „истински дебат“ и още един протест на 16 март.

Това е 14-и пореден протест от ноември 2018-а година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама