Митьо Очите е с 98% инвалидност

18:00, 16 фев 19 25 1300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Eкстрадираният в петък вечер от Турция Димитър Желязков, известен с прякора си Митьо Очите, е с 98% инвалидност от ТЕЛК. Това обяви адвокатът му Илиян Василев на заседанието на Специализирания наказателен съд, който гледа днес мярката му за неотклонение.

Заседанието трябваше да започне в 15 ч., но защитникът поиска то да бъде отложено за 17.30 ч., за да може да се запознае със събраните доказателства. Адвокатът поиска Желязков да бъде прегледан от лекар, тъй като по време на престоя си в Турция е бил опериран и кърви, съобщи БНР.

Пред магистратите Желязков обясни, че здравословното му състояние е влошено и изтъкна, че при това състояние няма как да остане в ареста, защото там няма нужните условия да поддържа необходимата санитарна хигиена, съобщи агенция "Фокус".

Димитър Желязков е обвинен в това, че е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас, каза пред журналисти наблюдващият делото прокурор Калин Близнаков, цитиран от агенция "Фокус". Спрямо Желязков са предявени обвинения за организирана престъпна група - за извършване на палежи, разпространение на наркотици, леки и тежки телесни повреди, т.е побоища на лица, които не искат да се подчиняват на групата, обясни той.

По думите на прокурора към него има и обвинения за изнудване и заплащане на "такса спокойствие" от търговски лица на територията на Бургас, Слънчев бряг и Ямбол.

По-рано пред журналисти самият обвиняем се оплака, че се притеснява за здравето си и че и дъщеря му получила обвинение, пък била майка. Каза, цитиран от "Фокус", че не знае тя в какво е обвинена.

"Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми, как може такова нещо? Тя е майка", възмути се Желязков, цитиран от БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама