В Черна гора искат оставката на президента Джуканович

12:35, 17 фев 19 / Свят 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Многохиляден протест организираха в Черна гора. Демонстрантите се обявиха срещу правителството на президента на Черна гора Мило Джуканович заради обвинения в корупция.

Няколко хиляди се събраха на протест в центъра на Подгорица за втори път. Мнозина носеха пликове - като символ на недоволството си. 

Скандалът пламна след разкрития на бизнесмена Душко Кнежевич - някогашен приближен на президента, а в момента - разследван за предполагаемо пране на пари на обща стойност 500 милиона евро. 

Той призна, че е дарил 97 000 евро в брой, поставени в плик на Демократична партия на социалистите на Мило Джуканович преди парламентарните избори през 2016 г. Лидерите на партията потвърдиха за дарението.

Агенцията за борба с корупцията констатира, че партията е нарушила закона за финансиране на политическите формации. Протестиращите искат оставката на президента, но и по-добър живот. 
Иван Луковач: Тук съм, защото през последните 30 години гледах как хора без морал крадат от мен и не дават шанс. Бях на 21, когато дойдоха на власт. сега съм на 51.

Дуня Арсич: Искам да чуят, че 35 години съм работила и сега с пенсията си не мога да си платя сметките и лекарствата. 
Президентът Мило Джуканович обяви, че няма намерение да подаде оставка - не защото обича властта, а за да се бори за ценностите, защитавани през последните 20 години. 

Джуканович е бил премиер пет пъти, миналата година беше избран за президент за втори път. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама