Мобилен оператор предупреждава за опити за измами чрез фалшиви сайтове и електронни писма

11:50, 18 фев 19 25 1210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мобилният оператор "Теленор" предупреждава за зачестилите опити за измами (phishing) и събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове и писма по електронна поща, в които се използват името и логото на компанията.

Операторът информира, че предприема необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите.

Клиентите трябва внимателно да четат съдържанието на тези писма и да не предоставят лична информация на непроверени източници. В случай на получаване на съмнителни писма по електронна поща, клиентите да не се предоверяват на наличието на познати търговски марки и лога и да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди или заплахи.

Клиентите на оператора могат да проверят достоверността на линковете в писмото на компютър чрез поставяне на курсора на мишката върху тях, което ще покаже истинския адрес на линка.

Явни правописни и граматически грешки са също един от белезите на зловредните съобщения. В случай на съмнение, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачени файлове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама