Как да изхвърлим токсините от тялото си?

17:40, 18 фев 19 25 3911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимата е неприятна както за настроението, така и за организма ни. Всички тези вируси и грипове, студеното време, липсата на достатъчно движение, нездравословното хранене. Време е обаче да сложим край на всичко това и да се настроим на пролетна вълна, дори времето навън все още да не ни помага да го направим.

Освен да дадем старт на спортните занимания, ако сме ги замразили наравно с температурите, добра идея е да се погрижим за тялото си, като придобием няколко навика, с помощта на които ще се прочистим от натрупаните през последните месеци вредни вещества.

Вредните храни

Никога няма да се прочистим от токсини, ако не спрем да си ги набавяме. А те са в големи количества в така любимите junk food. Всички обичаме от време на време да си хапваме чипс, но ако това се е превърнали в ежедневие, сериозно затрудняваме черния дроб и бъбреците си.

Солта, захарта и натрият са в неподозирано големи количества в повечето вредни храни и тяхното преработване е наистина сложна мисия. Можем да заменим тези изкушения с тяхна подобра версия, която в повечето случаи е просто домашно приготвена.

Чаят

Тази напитка, към която посягаме често само през студените месеци, може да ни помогне за прочистването на организма. На пазара вече има достатъчно разнообразие от чайове за детоксикация, които комбинират в себе си по няколко билки, известни със свойствата си да се борят с токсините.

Магарешки бодил, глухарче, коприва, босилек и още много други билки и растения имат този ефект. Чаят от червена боровинка пък прочиства пикочния мехур и предпазва от инфекции. Към напитката е добре да прибавим и куркума и джинджифил, както и да бъдем стриктни в навика, за да има желания ефект.

Витамините

Доста е вероятно през зимата да сме прекалили с приема на витамини в желанието си да останем здрави. В това на пръв поглед няма нищо лошо, въпреки че с нищо не бива да се прекалява.

Омега-3 мастните киселини, витамините K и B6 е добре да си набавяме по естествен начин чрез храната, ако ли не, да ги приемаме допълнително. Те предпазват от образуването на камъни в бъбреците. А витамините като цяло помагат на организма да бъде силен и да се бори с инфекциите, които могат да възникнат в органите, преработващи токсините.

Стресът

Той не влошава само настроението ни, но и здравословното ни състояние. Съществуват състояния, като стрес инконтиненцията (неволно изпускане на урина), които най-точно описват влиянието му - с нарушаване на обичайното функциониране на важни органи. 

За да избегнем негативното влияние на стреса върху организма, трябва да намерим своя начин за релаксация - няма значение какъв, важното е да ни кара да забравим за стреса.

Бъбреците

На тях е необходимо да обърнем по-специално внимание. Можем да ги сравним с хладилника, който спира да работи добре и започва да мирише неприятно, когато не сме го почиствали дълго време. Нещо подобно се случва и с бъбреците.

Затова е добре периодично да правим прочистване, което продължава няколко дни. През този период консумираме предимно плодове и зеленчуци, както и различни смутита и фрешове, пише Bright Side.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама