Каракачанов: ДПС затвърждават модела на циганските гета от началото на прехода

12:30, 18 фев 19 / Политика 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които от началото на прехода затвърждават модела на циганските гета, за да се възползват електорално от този порочен модел. Това заявява в специално изявление до медиите министърът на отбраната Красимир Каракачанов и председател на „ВМРО – Българско национално движение“ в отговор на думите на депутата от ДПС Йордан Цонев, че ВМРО етнизира проблема.

Тази сутрин по повод убийството в Кюстендил Йордан Цонев коментира пред Нова телевизия:

„Не може да говориш за цяла една общност като автор на престъпни деяния. Отдели членове, които са хванати, трябва да бъдат наказвани. В много от случаите ние виждаме как ВМРО се възползва от това и етнизира проблема и се питаме дали цената да вкарат един евродепутат няма да подпали етническата черга на България”. Той добави още: „Но не е добре при минус 10 градуса да изкараш багерите и да оставиш деца на улицата. Не смятам, че това е решаване на ромския проблем”. По думите му за решаването на проблема с гетата са необходими комплексни мерки и политика на държавата.

Ето позицията на Красимир Каракачанов като лидер на ВМРО:

Днес депутатът от ДПС г-н Йордан Цонев след поредното шокиращо и дръзко убийство в Кюстендил на невинен българин, станал жертва на циганската престъпност, си позволи да говори, че „ВМРО се възползва и етнизира проблема“.

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които от началото на прехода затвърждават модела на циганските гета, за да се възползват електорално от този порочен модел.

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС са тези, които превръщат едно огромно мнозинство от българските цигани като заложници на своята партия, само за да се възползват от гласовете им.

ВМРО повече от 10 години предупреждава, че ДПС системно насърчават усещането за безнаказаност на престъпниците в циганските кланове и с това спомогнаха и спомагат да се развие такава дръзка престъпност в циганските гета.

Тази престъпност тормози и превръща в жертви и много от циганите, като ги кара да просят, да проституират, да продават дрога, да раждат и да продават децата си.

ВМРО отдавна предупреждава за вилнееща циганска престъпност, на която стават жертва жени и деца, мъже и възрастни хора от различни етноси.

В последните месеци, въпреки всичките ни предупреждения и опити да предотвратим такова развитие се стигна до серия от дръзки престъпления, като това във Войводиново, както и до дръзки убийства, като това в Русе и в Кюстендил, извършени с нечовешка злоба и жестокост от млади цигани.

Кой възпита манталитет на безнаказаност в съзнанието на тези убийци?

Не го ли възпитаха тези, които им обещаваха ток без пари за сметка на всички останали граждани?

Не го ли възпитаха тези, които държаха натикани в гетата хора така, както робовладелци държат роби?

Не го ли възпитаха тези, които им пееха приспивни песни за права и свободи, но никога не казаха и една дума за отговорност към държавата и за дълг към род и Родина?

ДПС се изгради като комбинация между деспотичен ориенталски пашалък и „розов“ европейски либерализъм.

Тази ориенталско-либерална комбинация и днес продължава да прехвърля проблема от болната глава на здравата.

ДПС заедно с цялата кохорта от уж правозащитни организации като Българския хелзинкски комитет и други подобни са сред преките виновници за окаяното състояние на циганския етнос у нас и за етническото напрежение.

Казвал съм го, ще го кажа отново – държавата започва да се руши тогава, когато изчезне чувството за справедливост.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама