Иван Портних : Завършваме мащабните проекти във Варна до края на април

12:10, 19 фев 19 / Политика 25 1090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Целта ни е да завършим мащабните проекти във Варна до края на април, така че градът ни да посрещне летния сезон без ремонтни дейности. Това коментира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ на среща с партийната организация в район „Одесос”. Той припомни, че в централната градска част в момента се работи по обновяването на ключови трасета като бул. „Васил Левски” и бул. „Съборни” и улиците „Георги Бенковски”, „Цар Симеон”, „Михаил Колони”. „Ремонтни дейности се извършват и в Морската градина”, отбеляза още кметът и допълни, че щом приключат мащабните проекти, фокусът на общината ще е върху рехабилитацията на малките улици и обновяването на междублоковите пространства.

„Където е възможно, ще обособяваме и нови паркоместа, защото съществуващите не са достатъчни”, обясни Портних. По думите му общината ще насърчава и етажните собственици да участват в облагородяването на зоните край жилищните блокове в кварталите.
По повод предстоящи евроизбори той изтъкна успехите на външната политика, която провеждат правителството на премиера Бойко Борисов и представителите на ГЕРБ в европейските институции, както и резултатите, постигнати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

„Интеграцията на Западните Балкани влезе трайно в дневния ред на ЕС. Диалогът, който започна именно във Варна, открива перспективи за по-голяма свързаност на Балканите – и транспортна, и икономическа”, отчете Портних. Той бе категоричен, че европейският път на България генерира стабилност и растеж. „Те ни приближават до високия стандарт на живот, към който се стремим и който ще мотивира младите хора да останат и да се реализират в родината си”, заключи областният координатор на ГЕРБ.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама