Златан Ибрахимович: Ще подобря всеки рекорд в САЩ

16:50, 19 фев 19 / Спорт 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звездата на "Лос Анджелис Галакси" Златан Ибрахимович се закани, че ще пренапише книгата на рекордите в американската Мейджър Лийг Сокър. 37-годишният швед представи екипите на "Галакси" за новия сезон и обяви пред събралите се фенове своите амбиции за предстоящия сезон, който за тима започва в началото на март срещу Чикаго.

"Този сезон ще спечелим нещо за вас. Ще подобря всеки един рекорд в МЛС", закани се шведският нападател. През миналата кампания той отбеляза цели 22 гола в 27 срещи, но "Лос Анджелис" пропусна да влезе в плейофите, изоставайки с една точка от последното вакантно място след края на редовния сезон.

Някои от най-впечатляващите рекорди, които той ще се опита да подобри, са отбелязване на поне един гол в девет последователни срещи, поне една асистенция в осем последователни двубоя и отбелязване на четири попадения във вратата на противника само за едно полувреме.

Нападателят Джоузеф Мартинес от "Атланта" постави рекорда за най-много отбелязани голове в един сезон миналата година, когато вкара 34 пъти, а легендата Карлос Валдерама с "Тампа Бей" постави рекорда за асистенции с 26 от 32 срещи през 2000 г. Други любопитни постижения са 181 удара към вратата на съперника през сезона и 76 точни удара отново за един сезон.

В характерния си стил Ибрахимович обяви, че сериалът "Игра на тронове" ще завърши, когато той се възцари на трона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама