Деян Донков и Меглена Караламбова си партнират в новия български филм "Обичам те, Бойдин"

14:20, 19 фев 19 / Култура 25 1231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дебютът на режисьора и сценарист Борислав Михайловски ще бъде част от програмата на 23-тия София Филм Фест. „Обичам те, Бойдин” имаше своята световна премиера през лятото на 2018 в рамките на Международния филмов фестивал в Монреал - Канада

Освен режисьор и сценарист, Борислав Михайловски е и продуцент на филма, заедно с Александър Крумов – оператор и Александър Методиев. На снимачната площадка са се включили актьори както от най-младите поколения, така и Меглена Караламбова и Иван Несторов.

„Обичам те, Бойдин“ е филм за съдбовните избори и равносметката, пред които се изправя всеки човек. Деян Донков, в главната роля на рекламиста Бойдин, се включва в протестите, залели улиците на София през лятото на 2013 година. Възрастните му близки са отчуждени, дъщеря му губи доверие в него, а кариерата му се проваля. Сюжетът е фокусиран върху взаимоотношенията на Бойдин с околния свят и със самия него, както и с нелеката задача да пребори собствените си травми.

„Обичам да изследвам човешкото поведение в кризи. Всичките ми герои са в някакъв вид криза - някои с разбити нерви, някои страдат от безочлив цинизъм, други са на път да изоставят етичния си кодекс, но при всеки има воля за някаква промяна. Основната тема, която ме вълнуваше, бе преодоляването на зависимостта в името на бащиния и синовен дълг. Да съзреш втория шанс и да го използваш. Кое те мотивира да намериш достатъчно сила за това? Как различията между поколенията влияят върху взаимоотношенията в кризисна ситуация?“, споделя Борислав Михайловски за филма си.

Михайловски е продуцент, режисьор и сценарист, художник на кино- и рекламни продукции. Завършил е НАТФИЗ, специалност Театрална режисура. След няколко театрални проекта като режисьор, през 2000 година започва своята кариера в кино компания Б.У.Ф.О. като художник. През 2011 година, след повече от 40 филма като главен художник на продукция, Михайловски решава да пренасочи кариерата си като пише, режисира и продуцира своя късометражен дебют „Параноя”. През 2013 започва работа по пълнометражния си проект „Обичам те, Бойдин”. Сред актьорите, с които работи, са Деян Донков, Венелина Гяурова, Златко Гулеков, Жанет Йовчева, Меглена Караламбова, Иван Несторов, Иван Савов, Зара Цветкова, Мадлен Йорданова. През 2017 година Михайловски основава „Меджик Сторилайнс“ и продуцира пълнометражния си дебют. Копродуценти са „Кросроуд Пикчърс“ и „Радиовижън плюс“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама