Джамбазки: Трябва да се реши начинът, по който ще се явяваме на тези избори

09:30, 20 фев 19 / Политика 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма никаква драма, никакъв проблем една партия да номинира своя председател”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. Джамбазки коментира решението на НФСБ или Валери Симеонов да води листата на Обединените патриоти, или ще се явят сами на евроизбори.

„От ВМРО продължаваме да твърдим, че трябва да се явим заедно. Последните месеци се държим възпитано, любезно, уважително с нашите партньори”, коментира Джамбазки. Но подчерта, че месец май наближава и Патриотите трябва да решат вече как ще се явяват на избори. Освен това, според него, трябва да се явят и на вътрешни избори.

„Не виждам нищо по-демократично от това. Когато си лидер на политическа сила и искаш да бъде водач на листа, не виждам нищо по-доказателствено за твоята обществена тежест от това да се явиш на вътрешни избори”, коментира Джамбазки. По думите му на подобни вътрешни избори могат да се явят и други формации и даде пример с Петър Москов.

Ако обаче партиите се явят по отделно, евродепутатът заяви, че резултатът ще бъде ясна оценка за обществената и политическа тежест на всяка една от партиите.

„Изборите за европейски парламент не са инструмент за решаване на бакалски сметки по между ни”, коментира Джамбазки.

„Политиката не е семейство, отношенията не могат да бъдат семейни. Нито е фирма, нито семейство. Отношенията трябва да бъдат в преследване на общи цели”, заяви още евродепутатът.

За Волен Сидеров коментира само: „Официално никъде не е заявявал или поставял ултиматум”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама