Сидеров: Депутатите не трябва да получават заплатa при отсъствие от зала

10:00, 20 фев 19 / Политика 25 944 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коалиционен съвет във връзка с решението на БСП да напусне пленарна зала, събра във вторник управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти".

"Излизането на БСП е всъщност откъс от парламентаризма", каза Волен Сидеров, лидер на "Атака", председател на ПГ на "Обединени патриоти", пред БНТ.

"Кворумът ще бъде осигурен, даже ще се прекратят пътувания, които обикновено депутатите имат в международни организации. Може би няколко седмици ще се отложат тези пътувания, така че ще поддържаме кворума. Може би пък парламентът ще заработи по-делово, защото много често опозицията вкарва едни дебати, които не са по темата, не са в същината на закона", добави още той.

Сидеров коментира и дали депутатите от левицата ще получават заплати, въпреки отсъствията от заседания.

"Имахме събиране при г-жа Караянчева и аз предложих правилникът да се поправи така, че да не получаваш пари, когато не присъстваш. Защото те продължават да си получават 1/3 от заплатата, това са сериозни пари, за които повечето българи могат само да мечтаят. Така че, мисля, че това предложение трябва да се приеме", заяви Сидеров.

"И трите партии сме на мнение, че каквото и да протече покрай евроизборите, ние трябва да продължим мандата. Нека поне един път г-н Борисов да си изкара пълен мандат и да завършим започнатото по програма, защото сега сме на средата", допълни лидерът на "Атака".

"Знаете, че премиерът Борисов има този рефлекс - когато за нещо има обществена реакция, да го преосмисли". Така Сидеров коментира решението на управляващите да върнат за нови поправки приетите вече промени в Изборния кодекс.

Относно предложението за изцяло мажоритарни избори, Сидеров заяви, че лично той няма проблем с мажоритарното избиране. "Въпросът е, че при чисто мажоритарната система основните партии изпадат, защото всички се обединяват около познатите лица", допълни лидерът на "Атака".

Той коментира и една от най-важните теми около коалицията на "Обединени патриоти" - дали трите партии ще се явят заедно на предстоящите евроизбори. "Нямаме още решение. Аз месеци наред настоявах да го решим, поставях темата много активно, но нямаше желание у моите колеги да говорят по този въпрос. Във вторник обявиха, че Валери Симеонов е водач на листа, но не е ясно на коя - обща или отделна? Това ми прилича на заявка, че двете партии - НФСБ и ВМРО, казват, че няма да бъдат в обща коалиция с "Атака". Както и да се явим на избори обаче, ние оставаме в управлението, защото то трябва да се завърши", каза той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама