В четвъртък ще е предимно слънчево

07:15, 21 фев 19 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 9 и 14 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9-11 градуса. Температурата на морската вода е около 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, ще има разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В петък ще бъде облачно. Още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее.

С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота - навсякъде, дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните - между 6 и 11.

В събота още преди обяд от север снеговалежите ще спират и над Северна и Западна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама