Цветанов пред Хекимян: Преференцията не е лишаване от избирателни права

08:33, 21 фев 19 / Политика 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз смятам, че всеки може да си направи равносметка, която политическите сили защитава обществения интерес, каза Цветан Цветанов в студиото на “Тази сутрин”. Така председателят на ПГ на ГЕРБ коментира решението да се върнат старите положения в Избирателния кодекс, свързани с преференциите.

Преференцията не е лишаване от избирателни права, тъй като в България има 136 партии , заяви политикът по адрес на Корнелия Нинова и припомни, че преференцията не сработваше и прагът бе по-голям именно по време на управление на социалистите.

Когато се взимат политически решения, това взима от рейтинга на някоя партия”, отбеляза още Цветанов. По думите му, в случая можем да говорим за политическа култура и изслушване на другите мнения. “В един парламент е много важно опозицията да си говори с управляващите”, заяви още заместник-председателя на ГЕРБ и призова: “Нека не градим политиката само на омраза”.

Цветанов заяви, че в политиката се правят много компромиси и заяви, че не са нарушени избирателни права. Политикът заяви, че не е имало разговори по тази тема и с представители на ДПС по време на молитвената закуска при Доналн Тръмп.

В хода на разговора по темата за преференциите Цветанов даде пример с Явор Божанков, който бе представян от Радан Кънев като нов десен лидер, а после стана депутат от БСП. Заместник-председателят на ГЕРБ намекна, че като депутат от великотърновския избирателен район му е трудно срещу кандидат с подобни ресурси.

По думите му, мнозинството ще се съобрази само с текстовете за преференцията при евентуално вето на президента.

Политикът изрази учудването си и защо БСП не са участвали във вчерашното парламентарно заседане, свързано с ратифициране на протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама