Крум Зарков: За БСП дневния ред в правната комисия е съвсем различен

10:00, 21 фев 19 / Политика 25 993 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия и в зала се опитвахме се правим две неща: първо - да защитим своите предложения и второ - да предпазим преференцията като начин на гласуване, коментира заместник-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков по БНТ.

Крум Зарков сподели, че когато не ходят на работа, депутатите не получават заплати и дори ще подлежат на санкция по правилник.

"Българското общество е изправено пред проблеми в здравеопазването, малкия и средния бизнес, потискан от всекидневно променящи се правила, а парламентът сам се направи за посмешище в правна комисия, за нас дневния ред е съвсем различен", коментира той.

Според Зарков проблемът с избирателните списъци е сложен не само заради т.нар. мъртви души, а защото системата на "ГРАО" не може да засича онези български граждани, близо 2 млн. души, които не живеят в България. Той допълни, че между данните на "ГРАО" и НСИ има разлика от 1 млн. и половина души, създава резерв от празни имена в тези списъци и съответно може да бъде използван.

"Затова БСП предложи създаване на публичен регистър на избирателите, който с времето може да стане база на избирателите, както и последваща проверка за българите в чужбина дали някой не е гласувал от тяхно име", припомни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама