Главният архитект на София: Занижихме критериите при избора на фирмата-строител на пл. "Света Неделя"

09:50, 21 фев 19 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен, заяви главният архитект на София Здравко Здравков пред БНТ по повод възобновената процедура за избор на ремонта на площад "Света Неделя".

Той коментира, че критериите в поръчката са били занижени заради желанието да участват повече колективи от България.

"Дали сме тази възможност да участват повече фирми, въпреки това сме поставили едни критерии за квадратура от хектар и половина, за да има все пак съответният опит. Обаче сме го удължили не за 3, а за 10 години, пак за да могат да участват по-голям брой участници", коментира арх. Здравков.

Изпълнението на дребни детайли в градската среда се явява предизвикателство, добрите майстори отдавна са изчезнали, имаме ограничен капацитет от хора, с които трябва да създадем продукт, който да бъде изпълнен качествено.

Голяма част от елементите по ул. "Граф Игнатиев" са били преработени, за да бъдат изпълнени качествено, съобщи още арх. Здравков.

По повод изграждането на инженерна инфраструктура в южните квартали, арх. Здравков каза, че има сериозни проблеми заради собствеността на улиците. "В следващите години ще можем да изграждане канализация, защото сме убедени, че там, където има ново строителство, земята вече е трансформирана като общинска", уточни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама