Междублокови пространства в Пловдив се превърнаха в сметища

13:00, 21 фев 19 / Общество 25 251 Topnovini
1

Купища боклуци и мръсотия са ежедневна гледка от терасите в жилищни блокове в Пловдив, в близост до Арман махала. Според потърпевшите много от хората в района не използват контейнерите и хвърлят боклука си, където им падне.

„Ежедневно има изхвърляне на отпадъци на ул. „Хан Телериг” и от самия блок, и от живущите наоколо. Образуват нерегламентирани сметища”, каза Николай Георгиев, отговорник-поддръжка на чистотата в район "Северен". От общинското предприятие твърдят, че по улицата са разположени достатъчно на брой контейнери за смет. Всекидневно през жилищния район преминава и тежка сметоизвозваща техника.

Усилията на почистващата фирма обаче отиват на вятъра. За броени часове купищата с отпадъци и торбичките, изхвърлени от балконите, отново се появяват. Затова и този пловдивски квартал е рекордьор по най-много съставени фишове и актове за нарушения на Наредбата за опазване на околната среда на територията на общината. От общинското предприятие "Чистота" смятат, че сегашната система за налагане на санкции на нарушителите работи добре.

„Хващат се много нарушители. Ефект има. Показателно е по това, че няма санкциониран гражданин, който да е хванат за втори път на същото място за същото нарушение. Лошото е, че голяма част от изхвърления отпадък е след края на нашето работно време - в събота и неделя, по късните часове и тогава няма как да хванем абсолютно всички нарушители”, допълни Николай Георгиев пред Нова телевизия.

И докато този въпрос с поддържането на чистотата в района бъде решен, изхвърлените от прозорците торбички ще продължават да бъдат ежедневна гледка за живеещите, както и за преминаващите по пътната връзка за магистрала „Тракия” и Карлово, която се намира наблизо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани