В петък - облачно с валежи от дъжд

07:15, 22 фев 19 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта ще има разкъсана висока облачност. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 2 и 3 градуса. Още сутринта от северозапад облачността ще се увеличава, малко по-късно и ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна.

Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток, вечерта значително ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, но вечерта ще се понижават чувствително в сравнение с предходните дни. Със застудяването привечер в североизточните райони, а през нощта срещу събота в цялата страна дъждът ще премине в сняг, ще се усили и до сутринта в повечето райони на страната ще се образува снежна покривка - 5-10 см.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, след обяд с валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще бъде до умерен от северозапад, но по-късно ще се ориентира от североизток и значително ще се усили. Максималните температури ще бъдат 9-12 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с усилването на вятъра вечерта и през нощта срещу събота ще се повиши и ще достигне 3-4 бала.

Над планините още преди обяд облачността ще се увеличава и ще е предимно значителна. Ще започнат валежи от сняг, по-съществени в Предбалкана. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота и ще се образува нова снежна покривка 10-15 см, по планинските проходи и повече. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който привечер в по-ниските части ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

В събота още преди обяд от север снеговалежите ще започнат да спират, най-късно към края на деня в Рило-Родопската област. По-късно през деня над Северозападна България ще има значителни разкъсвания на облачността. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително, но в източната ще се задържи силен от североизток. Ще е доста студено, като и максималните температури ще бъдат под 0 градуса. 

В неделя на места минималните температури ще бъдат до минус 10 - минус 12 градуса. Вятърът и в източната половина от страната ще отслабне. Над югоизточните райони ще остане облачно, все още е възможно да прехвърча сняг, над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама