Kметски син e задържан за лихварство

14:40, 21 фев 19 / Крими 25 752 Topnovini
1
2
3
4

Действията по разследването и документиране на престъплението са извършени под надзор на Окръжна прокуратура – Шумен. Работата по случая започнала след получен преди време сигнал за извършване на незаконни банкови сделки от жител на село Лятно.

Сигналът е докладван на прокурор в Окръжна прокуратура - Шумен. По заведената преписка е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК. Предприети са оперативни действия за разплитане на случая.

33-годишния мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. По информация на dariknews.bg това е синът на кмета на село Лятно.

В ранните сутрешни часове вчера служители от сектора са престъпили към претърсване в имот, обитаван от 33-годишен местен жител. В хода на предприетите процесуално-следствени действия са намерени и иззети: 31 банкови карти, собственост на различни хора; писма от банки с посочени ПИН кодове на банкови карти; 11 чужди документа за самоличност /лични карти/; нотариални актове на имоти; запис на заповеди; договори, между които и 22 ипотечни; три тефтера с вписани имена и различни суми; извлечения от банкови транзакции. В имота са намерени още множество чужди вещи и документи.

Иззети са ключове за 27 моторни превозни средства, в дворно място към имота на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства различни марки и модели, също чужда собственост. В къщата са намерени седем преносими компютъра, 13 мобилни апарата, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства – 17 от тях български, две с германска регистрация. Иззети са множество златни накити - пръстени, обици, гривни и синджири, сумата от 28 920 лева и 500 паунда. Открити и иззети са четири газови пистолета, 51 патрона с различен калибър.

Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд - Шумен. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по разследването на престъплението продължава под ръководството на окръжната прокуратура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани