Румен Петков: БСП се държи "или нашето, или нищо"

10:50, 22 фев 19 / Политика 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”. Това не е парламентаризъм”. Така председателят на партия АБВ Румен Петков коментира решението на левицата да бойкотира парламентарните заседания. По Нова телевизия Петков подчерта, че предприемайки подобна стъпка, социалистите трябва да са наясно как биха могли да се върнат в пленарна зала, което при предишното им напускане станало „конфузно”.

„БСП излезе и от Националното сдружение на общините, а дори самите кметове не са съгласни с това – просто ги извадиха”, коментира още Петков.

Той не каза категорично дали АБВ води преговори за явяване в коалиция с БСП на предстоящите избори, но подчерта, че „усещането за самодостатъчност в политиката води до самота”. АБВ обаче водели разговори с техни партньори в лявоцентристкото пространство. И били убедени, че могат да дадат на българите „усещане за бъдеще”.

Политикът обаче бе категоричен, че партията му не подкрепя сегашното управление и го определя модела му като „престъпен и дълбоко вреден за държавата”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама