Бивши македонски министри са били нападнати в затвора

11:00, 22 фев 19 / Свят 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившите македонски министри Миле Янакиески и Спире Ристовски снощи са били нападнати в затвора от двама осъдени за терористични нападения, предаде БТА.

Инцидентът е станал през първия ден от ареста на бившите ръководни кадри на опозиционната сега ВМРО-ДПМНЕ по време на едночасова разходка в двора на затвора "Шутка", съобщават македонски медии. Янакиески и Ристовски бяха задържани като заподозрени за организиране на нападението в парламента на 27 април 2017 г.

Янакиески бил ранен в главата и ръката и поискал да бъде приет в болница, но след преглед, който не констатирал фрактури той бил върнат в затвора.

Нападателите са Лирим Красничи и Есад Кафеджоли, които получиха по 40 години затвор по обвинения в тероризъм и очакват Върховният съд да се произнесе по жалбите им.

Присъдите им са за нападението през май 2015 г. в Диво населие - квартал на Куманово, което бе атакувано от въоръжена група, влязла в сблъсък със силите за сигурност. В престрелката загинаха осем полицаи и около 40 бяха ранени. Убити бяха и десет лица от въоръжената група.

Съдия, задължен за арестите, ще посети днес затвора "Шутка" и ще разследва случая. Прокурорката Вилма Рускоска окачестви инцидента като недопустим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама