Нова схема за измами: ''Банкери помагат'' при вноски за кредити

11:10, 22 фев 19 25 2172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова схема за телефонна измама включва вече и "банкери", помагащи при вноски за кредит. В РУ-Нови пазар е получено съобщение от директор на банкова институция, че в клон на банка в града в рамките за няколко часа граждани са търсили информация за задължения по кредити.

Казали, че получили обаждане на стационарните си телефони от непознати, които се представили за банкови посредници, предаде ''Дарик''.

''Банкерите'' обяснявали на хората, че имат задължения по банкови заеми, които ''лъснали'' след годишно изравняване .

В един от случаите жител на града съобщил, че към момента няма заем, но му било обяснено, че кредитът е много стар и по него се дължи сумата от 200 лева. На всички, на които се обадили им било казано да платят навреме задълженията си към банките, за да не се стига до съдебни дела.

По телефона им е обяснявано, че сумите, които дължат са между 200 и 300 лева. Жителите на Нови пазар са отишли в клон на банка в града, за да си правят справки и се оказало, че нямат подобни задължения.

До реализирана измама поради съобразителността на хората не се е стигнало. Предполага се, че „банкерите“ предлагат да се преведе сумата по нечия сметка, за да не виси като задължение на съответния човек. 

От полицията отправят апел към гражданите, които получават обаждане по телефона от непознати, да не предоставят информация за спестяванията си, да не съобщават имат ли заеми и в какъв размер са, да не превеждат пари по сметки на хора, които не познават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама