Изложение "Световно образование" представя над 70 световни и наши университети

17:00, 22 фев 19 / Култура и наука 25 356 Topnovini
1

Представители на повече от 70 образователни институции пристигат в София за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти в рамките на изложение "Световно образование". Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния дворец на културата от 10.00 до 17.00 часа. На 26 февруари пък ще отвори врати във Варна.

Посещението е напълно безплатно и става след предварителна регистрация, съобщават организаторите.

"Има спад от 9% в сравнение с миналата година на кандидатите за британските университети - от 2080 на 1900 ученици. Но въпреки всичко Великобритания остава най-предпочитаната дестинация с най-много програми на английски език и престижни университети. Наблюдаваме, че много от кандидатите се ориентират към по-добрите университети. Има ръст и на кандидатите за Оксфорд и Кеймбридж", отбеляза Николай Христанов, мениджър "Висше образование" към проекта "Световно образование", пред БНР.

Христанов допълни, че "своите предимства има и образованието в Холандия, която става все по-популярна дестинация. Тя предлага все по-качествено образование, а от миналата година таксата е намалена наполовина и вместо 2080 евро първокурсниците в бакалавърските програми ще плащат 1040 евро на година".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани