Въоръжени мъже застреляха 80-годишен депутат пред дома му

10:30, 24 фев 19 / Свят 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжени мъже застреляха сомалийски депутат вчера в столицата Могадишу, предаде Франс прес, цитирайки местната полиция.

Осман Елми Бокор, на възраст около 80 години, беше смятан за един от най-старите сомалийски депутати. Той беше убит близо до жилището си в северния квартал Санка. Въоръжените нападатели са избягали с автомобил, предава БТА.

"Силите за сигурност се опитват да открият подлите убийци", увери местен полицай, цитиран от АФП. Отговорност за атаката пое ислямистката групировка Аш Шабаб, която публикува съобщение за "добре организирано нападение на бойците муджахидини" на интернет сайт.

Президентът на Сомалия Мохамед Абдулахи Фармаджо изрази съжаление за смъртта на депутата и призова силите за сигурност да проведат бързо разследване, като отведат извършителите пред правосъдието.

Аш Шабаб бяха прогонени от Могадишу през 2011 г., а след това и от другите големи градове. Групировката обаче все още контролира големи райони в провинцията и често извършва нападения срещу правителствени, военни и граждански обекти в столицата. Нейни бойци организират и засади на военни конвои.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама