Тереза Мей: До 12 март ще се проведе второ парламентарно гласуване по Брекзит

16:05, 24 фев 19 / Свят 25 1184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза ​​Мей обеща да предложи на депутатите да гласуват за нейната сделка по Брекзит до 12 март, последното забавяне в опита й да спечели одобрение за план за гарантиране на правилното отпътуване на Великобритания от Европейския съюз. Това съобщи Мей, цитирана от Ройтерс.

"Следващата седмица няма да има пълно парламентарно гласуване, но ние гарантираме, че това ще се случи преди 12 март", каза тя.

Тя изрази и надеждата си, че изтеглянето от ЕС на 29 март ще се проведе по плавен начин, като сделката ще бъде одобрена от Лондон и Брюксел. "Оттеглянето от ЕС на 29 март със сделката все още е в рамките на нашите възможности и това е, по което работим," заяви Мей по пътя си към Египет за срещата на върха между ЕС и Лигата на арабските държави (ЛАД).

В Шарм Ел-Шейх Тереза Мей ще се опита да спечели подкрепата на лидерите на ЕС, за да подсигури промените и да облекчи нарастващото чувство на неудовлетвореност в Европа от политическата безизходица във Великобритания по споразумението, договорено с Лондон през ноември 2018-а година.

Преговорите между двете страни предполагат, че Мей ще помоли за удължение на двугодишния преговорен период, ако британският парламент подкрепи споразумението за развода с Брюксел, но то остане неподписано до следващата среща на върха на ЕС на 21-22 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама