Задържаха 44 футболни фена покрай вечното дерби, двама полицаи са в болница

16:30, 24 фев 19 25 1229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фенове на "Левски" от две воюващи фракции се бият помежду си
Преди, по време и след дербито са задържани общо 44 души за нарушаване на обществения ред, носене на забранени предмети, пиротехника,  и наркотични вещества. Преди старта на футболната среща  задържаните са 38, от които 13 не са допуснати в района на стадиона заради носене на забранени предмети, 6-ма са били без документи за самоличност, а от други трима са иззети наркотични вещества. След края на мача са задържани 6 души, които по време на дербито са хвърляли предмети по пистата и терена. На посетител, на когото му е прилошало, е оказана помощ и е откаран в болница, каза след срещата пред журналисти директорът на столичната полиция Георги Хаджиев. 

При единия инцидент - на кръстовището на булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Драган Цанков", са задържани 7 души. Там възниква бой между фенове на един и същи отбор - сбиват се представители на две фракции на "Левски". Хвърляни са камъни и бутилки.

При предотвратяване на сблъсъците са пострадали двама полицаи. Единият е със сътресение на мозъка, а другият е бил напръскан със спрей. И двамата са откарани в болница.

Малко преди 11.30 ч. на бул. "Ситняково" са задържани две други групи фенове. Те били привърженици на двата отбора и между тях също станало сбиване.

Шестима се опитали да влязат на мача без документи, а други седем носили у себе си наркотици и забранени предмети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама