Издигаме кандидатура за световно и европейско до края на годината

13:50, 25 фев 19 / Спорт 25 768 Topnovini
1

Правителствата на България, Румъния, Гърция и Сърбия издигат съвместна кандидатура за европейско първенство през 2028 г. и световното през 2030 г. до края на тази година. Това стана ясно след среща в София, на която присъстваха министър Красен Кралев, колегата му от Сърбия Ваня Удовичич, румънският министър на младежта и спорта Богдан Константин Матей и Георгос Василиадис - заместник-министър на спорта на Гърция.

На срещата присъстваха и президентите на футболните федерации - Борислав Михайлов (България), Разван Бурлеану (Румъния), Алексис Дедес - изпълнителният секретар на футболната федерация на Гърция и Йован Шурбатович от Сърбия.

В София беше уточнен и текстът на меморандум за съвместно сътрудничество между четирите държави. Той ще бъде съгласуван до края на седмицата и най-вероятно ще бъде подписан на 12 април в Солун, когато е следващата среща на четирите страни.

След Солун домакин ще бъде Румъния. Четиримата министри бяха единодушни, че кандидатурата ще помогне много за бъдещето на спорта в България и ще покаже, че 4 малки държави от края на Европа може да са конкурентни на големите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани