Банката в Нова Загора възстановява откраднатите от служителката им пари

15:50, 25 фев 19 / Крими 25 858 Topnovini
1

"Алианц Банк" България, чиято служителка бе обвинена в присвояване на близо 450 000 лева от сметките на клиенти на клона в Нова Загора, ще възстанови сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая. Това обявиха от банката в съобщение до медиите.

След уведомяване на компетентните органи, банката се е свързала с всички засегнати лица и отправя официални покани за разпознаване или оспорване на операциите по банковите им сметки.

Засегнати са ограничен брой клиенти само от град Нова Загора.

"Алианц Банк" България уведомява, че незабавно след регистриране на нередност от Системата за сигурност и надзор и последвалата проверка на място, са сезирали органите на реда. Инициирано е досъдебно производство пред Окръжна прокуратура – Сливен.

Към настоящия момент банката продължава активно своята вътрешна проверка с цел установяване автентичността на транзакциите, съгласно изискванията на приложимите нормативни актове.

Сливенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 29-годишната банкова директорка Биляна Манчева. Тя е обвинена в присвояване на близо 450 000 лева от сметките на клиенти на банковия клон. Деянието е квалифицирано като особено тежък случай.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани