Джамбазки, Веселинов и Димов: Друга Европа е възможна!

17:30, 25 фев 19 / Политика 25 1354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Просветен патриотизъм, Европа на отечествата и нациите, християнска, солидарна и разумна, защита на българските интереси, връщане към консерватизма. Това са основните цели и идеали, които Патриотите от ВМРО и нашият представител в Европейския парламент отстоявахме упорито и безотказно пред изминалите години. Сега е време те да се превърнат в национална кауза. В това са категорични двама от заместник-председателите на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Вижте официалната им позиция, изпратена до медиите.

Ние, Патриотите от ВМРО, от години говорим, че е нужна промяна в посоката на развитие на ЕС. Категоричната липса на лидерство, сгрешеният модел на интеграция на мигрантските маси и отявленият розов фашизъм, който пълзи все по-упорито и по оста ПЕС-ЕНП, застрашават устоите на Стария континент. Дошло е време преломно и ние ще се борим за нов модел на управление и политики в ЕС.

В навечерието на избори за Европейски парламент, които ще решат посоката на европейския проект за десетилетия напред, ние призоваваме дебатът да се води за ценности и идеи, а не чрез скандали и изкуствено противопоставяне, които целят да скрият очевидния факт, че посланията на социалистите (ПЕС) и народните партии (ЕНП) са идентични. Двете семейства десетилетия налагаха политиките на глобалния либерализъм, цензурата на политическата коректност и лицемерието на мултикултурализма и в момента управляват заедно ЕК. Те носят отговорността за мигрантската криза, бума на ислямския радикализъм, който окървави Европа, за ерозията на традиционните ценности и упадъка на европейската идея. Те се нуждаят от истинска алтернатива и такава трябва да бъде създадена чрез единение на патриотичните и консервативни сили, обединени на основата на споделени ценности.

1. ПРОСВЕТЕН ПАТРИОТИЗЪМ

Изповядваме идеите на просветения патриотизъм. Това е обединителна и човеколюбива идея. Възрожденският, европейски, патриотизъм е бъдещето на България.

2. ЕВРОПА НА ОТЕЧЕСТВАТА

Европа може да бъде силна, когато е Европа на нациите. Само така тя все по-малко ще зависи от Изток или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на утопичен либерален проект, а на националните си истории и традиции. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има - това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени.

3. ХРИСТИЯНСКА, СОЛИДАРНА, РАЗУМНА ЕВРОПА

Европа е носител на християнските ценности. Те са в основата на нашата цивилизация, с която трябва да се гордеем. Цивилизация на разума, християнската солидарност и религиозната търпимост, където няма място за социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности.

4. СИЛНА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА

Принадлежността на страната ни към Европейския съюз и НАТО е ценност не само по себе си. Трябва да гледаме на тези съюзи като на цивилизационни, като на средство да отстояваме своята национална идентичност и да постигаме националните си интереси. Ние сме преден пост на модерния, правовия свят. В него няма място за страни избрали друг цивилизационен модел, като ислямистка Турция например.

България трябва да поведе Балканите към една нова Европа. България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще.

5. ЗАЩИТА НА МАЛКИТЕ СРЕЩУ ЕГОИЗМА НА ГОЛЕМИТЕ

Европа трябва да покаже един стандарт в западната и източната си част – еднакво заплащане за еднакъв труд, еднакво качество на храните, еднакво отношение към всички без протекции за големите. Ние ще се противопоставим на западния колониален неолиберализъм към страните от Централна и Източна Европа, чието най-грозно лице е демографското ограбване на Изтока.

6. КОНСЕРВАТИЗЪМ

Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Либералната утопия с претенциите си за глобално господство разрушава основни клетки на обществото, посяга на вечни ценности. Претенциите за трети, четвърти и прочие полове, еднополовите бракове са само върхът на айсберга. Под атака са националните държава, християнската ни вяра и семейството като институция. Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа – това е патриотизмът.

7. БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЕВРОПА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ

Трябва да сложи ясна и непреодолима граница за хора и държави, които не спазват европейските ценности. Толерантността към нетолерантните е подчинение. Трябва да спрем безконтролната миграция, трябва да защитим страните си.

Считаме, че това са тезите, около които трябва да се търси единение на всички, които искат да попречат на Брюксел в самоубийството на Европа. Трябва да чуем гласа на народите си, а не на чиновниците, трябва да реформираме Съюза, трябва да спрем разпространението на либералния фашизъм, трябва да спрем своеобразната война в Европа!

Дуга Европа е възможна!

 

Ангел Джамбазки

Искрен Веселинов

Нено Димов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама