"Пежо" планира да се завърне на американския автомобилен пазар

13:30, 26 фев 19 25 1517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският автомобилен гигант "Пежо" (Peugeot) обяви, че планира да възобнови своята запазена марка за едноименни автомобили в САЩ и Канада като част от десетгодишния план на компанията за региона, съобщава агенция MarketWatch.

От "Пежо" посочиха, че вече предприеха първа стъпка за навлизане на американския пазар в края на 2018-а година чрез пускането на услугата за споделяне на автомобили Free2Move във Вашингтон.

"Ние възприемаме прагматичен подход към навлизането на северноамериканския пазар и сме убедени, че посредством по-голямата "революция на услугите за мобилност", която се осъществява в момента, до по-фундаменталните модели на търговията на дребно, услуги, финансиране и логистиката, ще продължим да изграждаме нашия план за внимателни, мащабируеми решения", заяви Лари Доминик - американския шеф на френската компания.

Изявлението на "Пежо" е факт, след като по-рано френският автомобилен гигант отчете силен ръст на нетната печалба и на приходите през 2018-а година, като в същото време компанията си постави и нови средносрочно цели.

Нетната печалба на Peugeot SA нарасна през миналата година с цели 47% до 2,83 млрд. евро спрямо 1,92 млрд. евро година по-рано, докато приходите се увеличиха с 19% до 74,03 млрд. евро.

Компанията "Пежо", която е известна официално като Groupe PSA, посочи, че ще предложи раздаване на дивидент за 2018-а година в размер на 0,78 евро за акция спрямо 0,53 евро за една акция преди година.

За настоящата година френската компания стабилен европейски автомобилен пазар при понижение с 1% в Латинска Америка и с 3% в Китай и растеж от 5% в Русия.

От Peugeot допълниха, че "са надминали" първоначалните цели на техния стратегически план "Push to Pass" за периода 2016/2018-а година и сега вече се поставя за цел достигането на автомобилен оперативен марж от средно 4,5% за периода между 2019а-а и 2021-а година, включително и за закупената преди време от френската компания марка Opel Vauxhall.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама