Въпреки бойкота на БСП: Депутати от левицата в командировка в Залцбург за ловно изложение

15:10, 26 фев 19 / Политика 25 445 Topnovini
1

Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от „БСП за България” са били в 5-дневна командировка на ловно-рибарско изложение в австрийския град Залцбург.

Информацията е от официална справка, която администрацията на Парламента предостави на bTV.

Иван Иванов и Йордан Младенов са били на изложението от 20 до 24 февруари, командировани като народни представители. Служебното им пътуване съвпада със заявката на социалистическата партия депутатите ѝ да не участват в пленарни заседания и да не взимат командировъчни.

Оказва се, че двамата народни представители не само са взели командировъчни, а дори са положили извънреден труд, защото са били там и през уикенда.

В програмата на изложението са включени лекции, свързани с риболов на сьомга в Централна Швеция, как успешно да се лови костур, как се ловят диви свине, миещи мечки и лисици. Също и как се разфасова дивеч.

Йордан Младенов е член на Комисията по земеделие и храните и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по Вътрешна сигурност и обществен ред, както и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

От БСП отказаха двамата народни представители да отговорят на въпросите на bTV.

България е имала свой щанд на изложението, подготвен от Югозападното държавно предприятие, съобщи директорът инж. Дамян Дамянов. Страната ни се е рекламирала като дестинация за лов. Всяка година различно държавно предприятие подготвя представянето на България на изложението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 126 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.