Варненец уби съпругата си, дни преди да се разведат

11:40, 27 фев 19 25 1558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

41-годишният Борислав Н. от Варна е задържан за 72 часа с постановление на окръжна прокуратура, която го обвини в убийството на съпругата му. Работното обвинение срещу него е за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. До изтичането на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение задържане под стража.

Драмата се разиграла на 24-ти февруари вечерта в жилището, в което семейството живеело под наем. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена. След като оставил съпругата си в безпомощна и смазана от бой, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на своята майка, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата. Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили.

На 26-ти февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама