„Бригада Нов дом“ връща усмивките на майка и две деца, преживели домашно насилие

19:20, 27 фев 19 / Любопитно 25 2009 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първия епизод от четвъртия сезон на социалния проект „Бригада Нов дом“ зрителите ще станат свидетели на трогателната история на майка на две деца, която живее вцепенена от страх от спомените за домашно насилие. Мария Силвестър и бригадата на Караджов ще заличат всеки един от тях, за да върнат усмивките и да им дадат надежда за нов път. В този дом няма да им се наложи да разбиват старото, защото някой ги е изправарил. Но доброто води след себе си добро и към мисията на „Бригада Нов дом“ ще се присъединят и други „ангели“, за да внесат качествена промяна в живота на момичетата с трудна съдба.

Животът на Цанка е бил тежък още от самото му начало – израстнала с разведени родители, сред мизерия, пренебрегвана и диагностицирана с диабет, тя среща първия си съпруг Красимир веднага щом завършва училище. На 24 години ражда дъщеря си Габи и определя момента като един от най-щастливите в живота си. Младото семейство се мести при свекъра, заради когото в последствие се разделя. Бащата рядко вижда дъщеря си, понякога й помага с каквото може, но не присъства в живота й.

След време, Цанка се запознава с Кристиян – бащата на Диляна. Първоначалното щастие бързо е заменено с алкохол, насилие и престъпления. В продължение на 7 години майката търпи постоянен тормоз, без да посмее да се обърне към полицията под заплаха, че децата ще й бъдат отнети. Чашата прелива, когато Цанка получава телефонно обаждане от дъщеря си с информацията, че баща й я е взел, качили са се на автобус, той е заспал, а Диди не знае къде е.

Междувременно Цанка губи един пръст, докато помага на баща си да цепи дърва. Това я срива психически, карайки я да се чувства малоценна. В дъното на депресията, тя се мобилизира и решава да направи всичко в името на децата си. Започва работа, опитва се да свикне с липсата на показалец и сама на себе си се чуди как успява да се справи финансово. Но белезите от адското минало личат в целия им апартамент. Цанка се е отървала от насилника, но последиците от неговите действия са навсякъде в дома. С пластмаса вместо прозорци, порутени стени и плакати вместо тапети, домът на Цанка буквално се разпада.

Но когато Мария Силвестър и нейният отбор герои в строителни гащеризони прекрачат прага, нещата коренно ще се променят. Сред шеги, неочаквани проблеми и невиждани „иновации“, пространствата ще грейнат, а семейството ще се сдобие с уюта, за който дълго е мечтало. Това ще е само началото, което „Бригада Нов дом“ ще постави за Цанка и двете й дъщери. Д-р Цонев, д-р Богоев и зъболекарското семейство Павлови ще направят огромен жест, за да съхранят здравото и да „поправят счупеното“.

Как Мария и бригадата на Караджов ще трансформират дома и живота на мама Цанка, кака Габи и малката Диди? Какво се случва, когато „се закачаш“ с водещата, колко чудеса могат да се случат за една нощ и какво е усещането, когато щастието и надеждата озарят детските очи? Колко вълнуващо е да направиш добро и как благородството на ангелите - лекари стана част от социалния проект „Бригада Нов дом“ – в четвъртък от 21:00 часа по bTV.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама