Чудновата практика от древността укрепва организма и лекува болести

13:00, 04 мар 19 25 2429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От древни времена културите от цял свят почитат Слънцето. Култът към него е разпространен по цялата Земя – от Индия, през Египет, та чак до Северна и Южна Америка, Слънцето е боготворено. Много от тези древни цивилизации смятали, че то притежава съзнание, точно като нас – хората. Навсякъде, дори и по българските земи, култът към Слънцето е ясно изразен. Този факт е напълно естествен – то е най-мощният енергиен източник, който зарежда Земята и хората. Без неговата светлина животът ни е просто невъзможен.

Какво всъщност представлява слънчевата светлина, обаче, все още никой не може да каже със сигурност.
В някои култури съществува вярването, че слънчевата светлина може да лекува всякакви болести и неразположения, както на тялото – така и на духа. Съществуват множество документирани и описани случаи на хора, които не само са се излекували с помощта на слънчевата светлина, но и са заменили „човешката“ храна със светлинна такава.

Макар за болшинството от хората това да звучи невъзможно, дори науката е доказала, че е напълно постижимо и дори полезно за човека.

През 2008 година в Пловдив пристига индиецът Хира Ратан Манек. Неговият случай е изключително любопитен. Роден през 1937 г., израства в Каликут и завършва инженерно образование. Фокусира се върху разработването на метод за приемане на слънчева светлина и използването й за лечение и поддържане на тялото без твърда храна. От 1995 г. Манек приема само слънчева светлина и вода. Той е живото доказателство, че човек може да оцелее и да се чувства прекрасно без да се храни с твърда храна.

Какви са ползите от така нареченото „Сън гейзинг“ (Sungazing – наблюдаване на Слънцето, от англ.) и как да го практикуваме безопасно?

Манек твърди, че ако се упражняваме ежедневно, за 1 година и 9 месеца няма да имаме физическата нужда от храна. Той съветва всеки, който се е решил да пробва, да започне с гледане на слънчевия диск един час преди изгрев и един час преди залез за не повече от 10 секунди. Тогава то е напълно безопасно и няма риск да увредим неволно зрението си. С всеки изминал ден времето за съзерцание да се увеличава постепенно с по 5 секунди.

Можете да мигате по време на практиката, но не напрягайте очите си. Нека тялото ви се настрои внимателно към светлината. Тя ще ви зареди с фотони. По този начин в тялото ви ще започне да се отделя витамин А, който е много полезен за зрението. Ако страдате от далекогледство, късогледство или имате друг проблем със зрението, практикувайки Слънчево съзерцание, той ще отшуми. Важното е, да имате търпение, да сте постоянни в упражненията и да се доверите на лековитите сили на Слънцето.

След края на всяка практика затваряйте очите си и ги дръжте така докато образът на Слънцето не изчезне съвсем. Колкото по-дълго той седи пред затворените ви очи, толкова по-добре. Това значи, че здравето на очите ви се подобрява.

Чрез директно гледане към Слънцето можете да излекувате всяка една болест, твърди Манек. Той смята, че дори раковите клетки могат да бъдат излекувани благодарение на светлината. Очите са органът, който приема светлината в организма. Оттам тя влиза в тялото, а чрез медитация можете да насочите силите й към който й да е друг орган.

Манек съветва, освен гледане на Слънцето, да си правим и слънчева вода. Налейте изворна или минерална вода (може и от чешмата, но преди това я преварете) в чисти стъклени бутилки. Оставете водата на място, където ще бъде огрявана от Слънцето през по-голямата част от деня. Когато водата се затопли тя се превръща в „соларизирана вода“. По думите на Манек тази вода ще ви даде много силна жизнена енергия и ще подобри общото ви здравословно състояние.

За максимални резултати, когато наблюдавате Слънцето, трябва да сте стъпили на Земята с голи крака.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама