Пекин: Вместо в суеверия, вярвайте в постулатите на Маркс и Ленин

19:40, 27 фев 19 / Свят 25 448 Topnovini

Управляващата в Китай Комунистическа партия предупреди членовете си да се придържат към постулатите на Маркс и Ленин, вместо да вярват в „призраци и духове“, в пореден опит да изкоренят т.нар. суеверни практики, предаде Ройтерс.

Китай официално гарантира свобода на изповядването на най-разпространените религии като християнство, будизъм и ислям, но партийните членове трябва да бъдат атеисти. И да не практикуват наричаните от официалната власт суеверия, сред които и ходене на гледачки.

През последните години е имало множество скандал с участието на висши партийни представители, обвинение в суеверни практики.

В дълго становище как най-добре да бъде засилена ролята на компартията и нейното ръководство, публикувано от официалната агенция Синхуа, се казва, че марксизмът е най-добрата водеща идея за Китай и партията.

„Решително не допускайте да не се вярва в Маркс и Ленин, а в призраци и духове“, се казва в партийната препоръка.

Миналата година Си Цзинпин обяви, че решението на партията да се придържа към политическите теории на Карл Маркс остава „абсолютно правилно“. Изказването му в реч по повод 200-годишната от рождението на германския философ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи