Фандъкова: Работим по исканията на шофьорите, повечето са основателни

15:50, 27 фев 19 / Общество 25 522 Topnovini
1
2
3
4
5

Голяма част от исканията на шофьорите са основателни и се работи по тях, така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира днес недоволството на водачите на превозни средства в градския транспорт.

Днес те пушиха символично пред сградата на общината и поставиха исканията си в комисията по транспорт на Столичния общински съвет. Шофьорите, облечени в жълти жилетки, изразиха недоволството си от ниското заплащане, липсата на кадри и тежките условия на труд.

Освен представителите на общината, на разговорите присъстваха и много неправителствени организации, както омбудсманът Мая Манолова, която настоя за адекватни решения на общината по казуса. Зад исканията на шофьорите застанаха общинските съветници от БСП. Проблемите в градския транспорт на София бяха обсъждани с часове. Очаква те да бъдат взети до две седмици.

Работи се постоянно за привличане на шофьори и преговорите за увеличаване на доходите продължават, подчерта Фандъкова.

„С всички инвестиции, с всички усилия, които аз лично и целият екип направихме, за да подобрим транспорта на първо място за гражданите на София с новите автобуси, с новите тролейбуси, с новите трамваи, това са също условия на труд на шофьорите. При всички тези усилия, инвестиции, не мога да позволя с краткосрочни политически цели да омаловажат работата и всъщност да объркват хората, така че продължаваме преговорите. Исканията, разбира се, че голяма част от тях са основателни. Работим по тях“, каза кметът на София.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани