Организират международно изложение на яхти в Дубай

19:20, 28 фев 19 / Любопитно 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди посетители се очаква да присъстват на тазгодишното издание на яхтеното изложение. То се провежда за 27-ми път и ще включва водни каскади и демонстрации с неприлично скъпите плавателни съдове. Една от основните атракции на експото е "летящата яхта". Тя е разработена от компания, базирана в Обединените арабски емирства. 

Хиляди посетители се очаква да присъстват на тазгодишното издание на яхтеното изложение. То се провежда за 27-ми път и ще включва водни каскади и демонстрации с неприлично скъпите плавателни съдове.

Една от основните атракции на експото е "летящата яхта". Тя е разработена от компания, базирана в Обединените арабски емирства.

"Тази лодка притежава два двигателя "Ве-8", които ѝ дават обща мощност от 740 конски сили. Има и няколко предавки - за потегляне, нормална и максимална скорост. Летящата яхта потегля със скорост от 12 възела и може да достигне 40 възела, дори и при лоши условия и силно вълнение. Корпусът на лодката се издига на височина метър и половина над морското равнище", обясни Алоа Вюжо - мениджър на компанията.

Дотук има 15 поръчки за този модел, които ще бъдат доставени догодина. Цената на една "летяща яхта" е 870 000 щатски долара.

Другата голяма атракция на шоуто е една от най-големите яхти в света, чийто дебют беше по време на яхтения фестивал в Кан миналата година.

"Само корпусът на яхтата е един и същ. Всички останали детайли и характеристики са поръчкови и по желание на купувача", каза Томасо Чиабра - директор и основател на компания за производство на яхти.

37-метровата суперяхта се предлага с два двигателя и може да развие максимална скорост от 25 морски възела. Цената възлиза на 17 милиона щатски долара.

Според Чиабра, яхтената индустрия в Близкия изток се развива с бързи темпове. През 2020 година ще бъде открито ново пристанище в Дубай, което ще предостави хиляда пристана, красив фар и Виенско колело по-голямо от това в Лондон. 

Международното яхтено изложение в Дубай ще продължи до 2 март.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама