МВР и прокуратурата обсъдиха общи действия срещу ТЕЛК измамите в Силистра

15:10, 28 фев 19 25 1536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и зам.-главният прокурор Иван Гешев проведоха работно съвещание в Силистра, на което бяха обсъдени общи действия за спиране на измамите с ТЕЛК в Силистра.

На срещата със служители на областната дирекция на МВР и прокурори от окръжната и районната прокуратури в Силистра бяха обсъдени съвместните действия по проверки и досъдебни производства, свързани със съставени или ползвани неистински или с невярно съдържание експертни решения на ТЕЛК, съобщиха от МВР.

"Анализът и координирането на работата ни се налага поради факта, че в Силистра процентът на лицата, ползващи т.нар. инвалидни пенсии е най-висок - 28,61%, в пъти по-висок от средния в страната", каза Иван Гешев.

По думите му има системен проблем. Това, което ще направим съвместно с колегите от МВР е да продължим работата си и се надявам в скоро време да се вземат мерки от наказателно-правен аспект за решаване на този проблем, допълни Гешев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов увери, че е създадена добра организация за работа и престои да се извърши огромен обем от процесуално следствени действия. Работи се и превантивно, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама