Димитър Бербатов разкрива ще играе ли отново футбол в "Извън играта"

20:20, 01 мар 19 / Любопитно 25 1234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В студиото на „Извън играта“ тази събота Димитър Бербатов ще даде отговор на въпросите, които вълнуват спортните среди у нас през последно време – случайно ли е присъствието му на срещи на ПФК „Берое“ и ще играе отново футбол преди окончателно да се оттегли от активната си кариера. И още - какви са бъдещите му планове в професионален и личен план.

Бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ ще говори за успехите и разочарованията във футбола, за семейството, за приятелите и за България.

Димитър Бербатов пази на видно място в кабинета си българския трибагреник, който се развяваше на стадион „Олд Трафорд“ по времето, когато бе част от редиците на „червените дяволи“. Именно на неговите професионални успехи се дължеше присъствието на българския трикольор на „Театъра на мечтите“ – Димитър Бербатов е първият българин, шампион на Англия - двукратно с „Манчестър Юнайтедׅ през сезон 2009/2010 и 2010/2011 и голмайстор на Висшата английска лига за сезон 2010/2011. Във внушителната му визитка присъстват още: германския „Байер“ (Леверкузен), английския „Тотнъм Хотспър“, лондонския „Фулъм“, френския Монако, гръцкия ПАОК и индийския „Керала Бластърс“.

Въпреки че има и е имал много възможности да остане да живее извън България, Голмайстор №1 на представителния ни отбор избира да се завърне в родината, където са семейството и децата му. В подкрепа на младите таланти у нас, преди повече от десетилетие основава фондация „Димитър Бербатов“, която ежегодно отличава деца в ученическа възраст за постижения в областта на изкуствата, науката и спорта. В края на миналата година от печат излезе и автобиографичната му книга „Димитър Бербатов. По моя начин“, в която споделя вижданията си за футбола и за живота.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама